Tarih Ders Çalışma Stratejileri

Tarih dersleri 9, 10, 11 ve 12. Sınıflar adına  son derece zevkli ve herkesin ilgi duyacağı konuları içermektedir.9.sınıflarda İlk Çağ, 10.sınıflarda Orta Çağ, 11.sınıflarda Yeni Çağ ve 12.sınıflarda Yakın Çağ ‘da ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler anlatılmaktadır. Böylece öğrenciler mezun olduklarında tarihin en eski zamanlarından günümüze kadar olan süreçte meydana gelen olayları öğrenmiş olmaktadır.

 Tarih Dersine Çalışırken Unutulmaması Gereken Önemli Hususlar:
 • Öncelikle öğrenciler, bütün sözel derslerde olduğu gibi Tarih dersine de, derste işlenecek konuları dersten önce okuyup, bir ön hazırlık yaparak gelmelidirler.

  • Ders esnasında öğrenci öğretmenini dikkatli dinlemeli ve derse katılmalıdır.
  • Öğretmenin dersi işlemesi esnasında kullanmış olduğu konunun kavramları ve terimleri, öğretmenin vurgusu dikkate alınarak dikkatle not edilmelidir.
  • Ezber yapmak öğrencilerin bu derse karşı olumsuz tutum geliştirmesine sebep olabilir. Bunun yerine öğrenciler öğrenmeyi tercih ederek, konuları hikayeleştirebilirler.
  • Konu ile ilgili küçük özetler mutlaka hazırlanmalıdır.
  • Bireysel çalışmalarda ise, ders bittikten sonra işlenmiş konulara yönelik genel tekrarlar yapılmalı ve ilgili konu testleri de konu biter bitmez, yani bilgiler taze iken çözülmelidir.

Ayrıca  YKS’de sorulan Tarih sorularının temel özelliği; verilen bilgileri anlama, tanımlama ve yorumlama yeteneğini ölçmeye yönelik olduğu için, öncelikle sorularda neyin istendiği iyice anlaşılmalı ve pratik çalışma özelliğini kazanmak için bol bol soru çözümü yapılmalıdır.